מאפה שמרים וריקוטה שמצאתי באתר "ריח של בית"

 עשיתי קופי פייסט = מושלם!!!

מצרכים: כ- 16 מאפים 

לחמם תנור ל 180 מעלות

1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כף שמרים יבשים (10 גרם או 30 גרם טריים)

1/3 כוס שמן צמחי (כמו קנולה)

1/4 1- 1 כוסות מים

1 כפית מלח

ביצה להברשה – לא חובה.= לדעתי - לא צריך!!

למלית:

500 גרם גבינת ריקוטה

6 כפות שטוחות אינסטנט פודינג (60 גרם)

1/2 שקית אבקת סוכר (50 גרם)

גרדה מלימון שלם

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את הקמח, סוכר ושמרים ומערבבים ידנית רק לפיזור החומרים. עושים גומה ושופכים כוס מים. מתחילים ללוש במהירות נמוכה וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן ומעלים טיפה את מהירות המיקסר. לשים כ- 7 דקות כשמידי פעם בודקים שלא חסר מים. במידה וחסר מוסיפים 1-2 כפות מים.

מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק וגמיש. כזה שכשלוקחים קצת ומותחים הוא לא ניקרע בקלות.

מעבירים לקערה לתפיחה של שעה עד שעה וחצי. בזמן הזה נכין את המילוי ונשמור אותו במקרר.

הכנת המילוי:

שמים את כל החומרים בקערה, מערבבים ושמים במקרר. התערובת תתעבה מעט וזה בסדר גמור.

אחרי שהבצק תפח, לשים אותו כחצי דקה ומפזרים קמח על משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי ס”מ וחותכים לריבועים בגודל של 13/13. שמים כפית גדושה במרכז כל ריבוע .

אופן הסגירה, לוקחים ומרימים שני קצוות מנוגדים וסוגרים את הצלעות שלהם (כמו בורקס משולש). את שני הקצוות הנותרים סוגרים תוך לחיצות, אחד על השני. מתקבלת מעין מעטפה סגורה היטב.

מתפיחים 20 דקות (זה בסדר, הן לא אמורות להכפיל את עצמן) כשבזמן הזה התנור מתחמם. אופים בחום של 180 מעלות בין 18-22 דקות עד שהמאפה משחים. אפשר לפני האפייה להבריש את המאפה בביצה ואפשר בלי. ככה או ככה יוצא טוב. זהו המאפה מוכן, נותר להכין נס קר וליהנות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה