עוגת שוקולד וריקוטה פרסקה - מתכון "פצצה" של שי - לי ליפא שמופיע בכל פינה ברשת....
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
4 ביצים גדולות (L)
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 כף אבקת קקאו
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
4 ביצים גדולות (L)
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 כף אבקת קקאו
להגשה (לא חובה):
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה מוקצפת
אבקת קקאו
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה מוקצפת
אבקת קקאו
הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית 24 או 2 אינגליש.
- ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל ומערבבים.
- מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות עד לקבלת קצף מעט תפוח ובהיר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
- מוסיפים ריקוטה ומערבבים ידנית לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים אבקת קקאו ומקפלים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
- אופים כ-35 דקות עד ששולי העוגה יציבים ומרכזה נשאר מעט רוטט (העוגה קצת מתבקעת, וזה בסדר).
- מכבים את התנור ומשאירים 30 דקות בתנור הכבוי. מוציאים ומצננים היטב.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות להתייצבות.
- לפני ההגשה: מניחים על פני העוגה תלוליות קצפת ומפדרים באבקת קקאו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה