העוגה "של אייל" - חתני האהוב

 עוגת שוקולד וריקוטה פרסקה - מתכון "פצצה" של שי - לי ליפא שמופיע בכל פינה ברשת....




200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
‏100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
‏4 ביצים גדולות (L)
‏1 כוס (200 גרם) סוכר
‏1 כפית תמצית וניל
‏1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
‏1 כף אבקת קקאו
להגשה (לא חובה):
‏1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה מוקצפת
אבקת קקאו
הכנה:
  1. ‏‏מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית 24 או 2 אינגליש.
  2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל ומערבבים.
  3. מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות עד לקבלת קצף מעט תפוח ובהיר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
  4. מוסיפים ריקוטה ומערבבים ידנית לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים אבקת קקאו ומקפלים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
  5. אופים כ-35 דקות עד ששולי העוגה יציבים ומרכזה נשאר מעט רוטט (העוגה קצת מתבקעת, וזה בסדר).
  6. מכבים את התנור ומשאירים 30 דקות בתנור הכבוי. מוציאים ומצננים היטב.
  7. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות להתייצבות.
  8. לפני ההגשה: מניחים על פני העוגה תלוליות קצפת ומפדרים באבקת קקאו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה