עוף עם בורגול של ארז קומורובסקי

האמת - מצאתי את המתכון בתכנית טלוויזיה עם ארז קומורובסקי ואהרוני ומיד נדלקתי.
נכנסתי לרשת, מצאתי את המתכון ב"מאקו" ומיד הכנתי.

הכנתי בדיוק ככתוב.
בסוף - הכנסתי לכמה דקות את הסיר ללא המכסה לתנור (על גריל) כך שהעוף ישתזף טיפה.

ולפני שהגשתי הוספתי כמה טיפות מיץ על כרעי העוף - יצא מושלם!

מצרכים (4 מנות):

  • 4 כרעיים טריות מופרדות לשוק וירך
  • מלח גס
  • פלפל שחור טרי כתוש
  • 3 בצלים אדומים קצוצים
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 1 פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ
  • 300 גרם בורגול מושרה במים ומסונן
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי גרוס כתושים
  • מעט קינמון
  • 2 לימונים פרסיים מיובשים שבורים לחתיכות גדולות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 צרור תרד או מנגולד קצוץ דק
  • 3-4 כוסות מרק עוף צח

אופן ההכנה:

1במחבת רחבה מחממים כשלוש כפות שמן זית.
2ממליחים ומפלפלים את הכרעיים משני הצדדים בנדיבות, מעבירים אותן למחבת ומטגנים עד להשחמה, מוציאים ומניחים אותן בקערה בצד.
3תבשיל הבורגול: מעבירים למחבת את יתרת שמן הזית, הבצל, הסלרי והפלפל הירוק ומטגנים כמה דקות.
4מוסיפים את הבורגול מטגנים מספר דקות נוספות ומוסיפים את המלח, הפלפל, הפלפל האנגלי, הקינמון והלימון הפרסי, מערבבים ומוסיפים את התרד או המנגולד וממשיכים לערבב.
5מחממים את ציר העוף ומביאים אותו קרוב לרתיחה.
6מחזירים למחבת את השוקיים ויוצקים מעל הכול את הציר החם (הטמפרטורה של הציר חשובה לתהליך הבישול של הבורגול)

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה בסיר המכוסה.
ניתן להכניס לתנור.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה