מרק בטטות ועגבניות

הערב לפני שהגיעו החבר'ה לברידג' החל לרדת גשם.
מיד נגשתי למטבח להכין....מרק.
ממרק כתום כבר נמאס לי - אז שילבתי בין הבטטות שחייכו אלי על השיש לבין קופסת העגבניות המרוסקות שהמתינה בסבלנות בארון המזווה.

אז כך:
המצרכים:
הירקות החתוכים:
שיני שום 
בצל 
גבעול סלרי 
כרישה 
2 בטטות

תבלינים:
עלי טימין טרי
מלח/פלפל/פפריקה מתוקה/כורכום/כמון/סוכר
שמן זית
1 קופסת שימורים 800 גר' עגבניות מרוסקות

אופן ההכנה:
בסיר עמוק מטגנים קלות בשמן זית:
בצל, כרישה וגבעול סלרי עד להזהבה.
מוסיפים שיני שום + תבלינים וטימין טרי לעוד כמה דקות.
להכניס לסיר שתי כפות קמח לרביכה ולהוסיף כחצי כוס יין לבן.
כשמתאדה היין - להוסיף העגבניות המרוסקות מקופסה, הבטטות וכמה כוסות מים.

מבשלים עד שהבטטות מתרככות.
מרסקים עם מוט ריסוק וטועמים. מוסיפים מה שחסר.
ניתן להוסיף שמנת מתוקה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה