הערב לפני שהגיעו החבר'ה לברידג' החל לרדת גשם.
מיד נגשתי למטבח להכין....מרק.
ממרק כתום כבר נמאס לי - אז שילבתי בין הבטטות שחייכו אלי על השיש לבין קופסת העגבניות המרוסקות שהמתינה בסבלנות בארון המזווה.
אז כך:
המצרכים:
הירקות החתוכים:
שיני שום
בצל
גבעול סלרי
כרישה
2 בטטות
תבלינים:
עלי טימין טרי
מלח/פלפל/פפריקה מתוקה/כורכום/כמון/סוכר
שמן זית
1 קופסת שימורים 800 גר' עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מטגנים קלות בשמן זית:
בצל, כרישה וגבעול סלרי עד להזהבה.
מוסיפים שיני שום + תבלינים וטימין טרי לעוד כמה דקות.
להכניס לסיר שתי כפות קמח לרביכה ולהוסיף כחצי כוס יין לבן.
כשמתאדה היין - להוסיף העגבניות המרוסקות מקופסה, הבטטות וכמה כוסות מים.
מבשלים עד שהבטטות מתרככות.
מרסקים עם מוט ריסוק וטועמים. מוסיפים מה שחסר.
ניתן להוסיף שמנת מתוקה.
מיד נגשתי למטבח להכין....מרק.
ממרק כתום כבר נמאס לי - אז שילבתי בין הבטטות שחייכו אלי על השיש לבין קופסת העגבניות המרוסקות שהמתינה בסבלנות בארון המזווה.
אז כך:
המצרכים:
הירקות החתוכים:
שיני שום
בצל
גבעול סלרי
כרישה
2 בטטות
תבלינים:
עלי טימין טרי
מלח/פלפל/פפריקה מתוקה/כורכום/כמון/סוכר
שמן זית
1 קופסת שימורים 800 גר' עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מטגנים קלות בשמן זית:
בצל, כרישה וגבעול סלרי עד להזהבה.
מוסיפים שיני שום + תבלינים וטימין טרי לעוד כמה דקות.
להכניס לסיר שתי כפות קמח לרביכה ולהוסיף כחצי כוס יין לבן.
כשמתאדה היין - להוסיף העגבניות המרוסקות מקופסה, הבטטות וכמה כוסות מים.
מבשלים עד שהבטטות מתרככות.
מרסקים עם מוט ריסוק וטועמים. מוסיפים מה שחסר.
ניתן להוסיף שמנת מתוקה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה