קציצות הדגים עם מלא, מלא כוסברא מתכון של אבי לוי, אורח של ברק השף הג'ינג'י

יום אחד, בתכנית טלויזיה פגשתי אותו - לא דומה לאף שף אחר שמעביר תכנית בישול. ובעיניי כולם טובים ומוכשרים.
השף הזה שונה - ברק יחזקאלי הוא ג'ינג'י - בכל מובן הטוב של המילה.
ספונטני, מבריק, מזמין, מפנק ומכין אוכל ים תיכוני - המטבח האהוב עלי..
אז יום אחד התארח אצלו אבי לוי,- זוכה "מאסטר שף" (מ"המוציא" - מסעדה ירושלמית נפלאה ועכשיו גם בעל מסעדה בת"א שעדיין לא בקרתי ) שהביא את המתכון הזה: מודה - התנפלתי על המתכון בעיקר בגלל הכמויות ההיסטריות של הכוסברא כשראיתי אותו מפורסם בפייס ומיד עשיתי קופי-פייסט:

קציצות דג ברוטב ערק, כוסברה ולימון על סלט קינואה
מה צריך?
300 גרם דג לוקוס או מוסר 
1 כוס כוסברה קצוצה
4 שיני שום
1 ביצה
2 כפיות מלח גס
1 כפית כמון
1 פלפל חריף ירוק
שמן לטיגון
לרוטב של הקציצה:
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
1 כוס כוסברה קצוצה
3 שיני שום שלמות
1 לימון קלוף וחתוך לקוביות
מלח גס לפי הצורך
1 כפית פפריקה מתוקה
50 cc של ערק המוציא
לקינואה:
2כוסות של קינואה מבושלת עפ"י הוראות היצרן
חצי זר כוסברה
זר בצל ירוק
פלפל צ'ילי ירוק חריף
שן שום
מיץ של 3 עגבניות סחוטות
שמן זית
מלח
מה עושים?
הכנת הקציצות:
את הדגים , השום ,הפלפל חריף והכוסברה קוצצים היטב בעזרת סכין לתערובת אחידה , מוסיפים את התבלינים ואת הביצה מערבבים היטב ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג
מטגנים את הקציצות עד להזהבה ומוציאים לקערה.
הרוטב:
בסיר רחב מתחילים בטיגון של השום בשמן קנולה ,מוסיפים את הפפריקה ואת הלימון הקלוף ואת העגבניות והמלח ומבשלים על אש נמוכה , מוסיפים את הכוסברה ואת ערק המוציא וסוגרים את המכסה לבישול של 35 דקות על להבה נמוכה .
מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד 15 דקות.
לקינואה:
קוצצים את עשבי התבלין, הפלפל החריף והשום
מערבבים יחד עם הקינואה המבושלת והמצוננת
מתבלים בשמן זית ומלח
סוחטים מעל 3 עגבניות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה