FORCING שטרויזל שקדים עם מרציפן

אצלנו בברידג' יש מושג: FORCING = מחייב. בברידג' הכוונה שהשותף חייב להמשיך להכריז. אסור לשותף להכריז PASS עד שמגיעים לחוזה אופטימאלי.
מבחינתי - לנסות את המתכון הזה - זה ה-FORCING. שטרויזל/שזיפים/מרציפן = חוזה מנצח!!!
מצאתי (כמובן) בפייס המפנה למתכון של "על השולחן"

Banners

שטרויזל שקדים עם שזיפים ומרציפן


שטרויזל שקדים עם שזיפים ומרציפן (הגדל)
שטרויזל שקדים עם שזיפים ומרציפן
מנצלים את שיא עונת השזיפים להכנת עוגה עמוסת טעמים ומרקמים. ויש קיצור דרך: משתמשים באותו בצק להכנת הבסיס והשטרויזל. 
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס”מ • 20 דק’ השריה • 40 דק’ אפייה • השזיפים החמצמצים מבושמים ביין ומנוקדים בפיסות מתוקות ומענגות של מרציפן
לשכבת השזיפים:
450 גרם שזיפים סגולים מזן "שגיב" חתוכים לחצאים ומגולענים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
כ-3 כפות יין מרסלה, פורט או ברנדי
50 גרם מרציפן משובח מגורר
לבסיס ולשטרויזל:
50 גרם (2/3 כוס) שקדים טחונים
50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
240 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית תמצית ניל
320 גרם (2 כוסות + 4 כפות) קמח
1 ביצה
משרים את השזיפים: שמים שזיפים בקערה. מפזרים סוכר ויוצקים מרסלה. מניחים כ-20 דקות.
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים את הבסיס והשטרויזל: שמים בקערת מיקסר את כל החומרים למעט ביצה ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם פירורי. מוציאים 2 כוסות מהפירורים ומניחים בקערה נפרדת במקרר (הן ישמשו להכנת השטרויזל).
+ מוסיפים ביצה לקערת המיקסר ומערבלים לבצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית.
מרכיבים את הטארט: מסדרים על הבצק את השזיפים עם נוזלי המשרה. מפוררים על השזיפים מרציפן ומכסים בשכבת פירורי הבצק ששמרנו במקרר.
+ אופים כ-40 דקות, עד שהבסיס והפירורים זהובים והשזיפים מתרככים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה