עוגת חלבה-סילאן מושלמת שקיבלתי מאילנה

אילנה, שכבר הזכרתי בפוסט קודם - אופה נפלא.                                         
אצלה פגשתי את העוגה הזו, אך לא זוכרת שפגשתי את שבבי השוקולד המופלאים, אשר משדרגים אותה, לטעמי.
וכך העבירה אלי אילנה במייל:

עוגת טחינה, סילאן ופצפוצי שוקולד
זו העוגה האהובה עלי, תנסו ותבינו למה.
2 תבניות לאינגליש קייק.
חומרים:
100 גרם חמאה רכה מאוד
כוס (200 גרם) סוכר דמררה,
קנים או לבן
חצי כוס (100 גרם) טחינה גולמית
שליש כוס (100 גרם) סילאן
3 ביצים
מכל שמנת מתוקה
כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח מנופה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן קטן או פצפוצי שוקולד איכותיים
לזרייה מעל: 5 כפות שקדים פרוסים (לא חובה)
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.

1. טורפים חמאה, סוכר, טחינה גולמית, סילאן, ביצים ושמנת מתוקה בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית עד קבלת תערובת חלקה.
2. מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה לבלילה ומערבבים מעט מאוד.
3. מוסיפים פצפוצי שוקולד, מערבבים מעט ויוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.
4. זורים שקדים פרוסים ואופים 40 דקות. 
5. מצננים ושומרים בטמפרטורת החדר.

2 תגובות:

  1. מה כמות הקמח תופח האם הכוונה לחבילה קטנה או שהכמות נשמטה תודה מראש

    השבמחק
  2. מדובר בכוס וחצי קמח (210 גרם).

    השבמחק