קיש בצלים וערמונים שדגתי ברשת

יש לי אהבה גדולה לפשטידות או לקישי בצלים וסימפטיה גדולה לערמונים.
אני מתכוונת להכין את הקיש ללא הבצק. נראה לי בדיוק כמו הכנת הפשטידה המפורסמת של נורית חברתי..
ואז גם מתאים למי שאוכל ללא גלוטן.
בכל מקרה - הנה המתכון במקור. אעדכן בהמשך....
תוצאת תמונה עבור ‪chestnuts‬‏

לבסיס מבצק פריך: 
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח 
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 
½ כפית מלח 
1 חלמון (שומרים בצד את החלבון) 
2 כפות מים קרים לפי הצורך 

למלית: 
3-4 כפות שמן זית 
5 בצלים גדולים 
200 גרם ערמונים בוואקום 
1 כפית סוכר 
1 כפית מלח 
½ כפית פלפל שחור 
עלים מ-2 ענפי טימין
1 שן שום כתושה 
250 מ"ל (1 מכל) שמנת לבישול 15% (או יותר) 
2 ביצים 
3 כפות קמח (או קמח קונדיטור/קורנפלור)

הכנת המלית: 
1.   חותכים את הבצלים לחצאים ופורסים לפרוסות דקות. 

2.   קוצצים 100 גרם ערמונים לחתיכות קטנות. 
3.   מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את הבצל. 
4.   מטגנים על אש גבוהה כ-10-20 דקות, בסבלנות, עם שמירה צמודה וערבוב לפרקים – עד 
      שהבצל שחום ומקורמל. אפשר להוסיף כמה טיפות מים כדי שלא יישרף. 
5.   כשהבצל משחים מוסיפים ערמונים קצוצים, סוכר, מלח ופלפל, טימין ושום. 
6.   מערבבים כשתי דקות. 
7.   מכבים את האש ומקררים כעשר דקות. 
8.   מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. 
9.   מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים שוב. 

הרכבה: 
1.   מחממים תנור ל-180 מעלות. 
2.   מוציאים מהקפאה את התבנית עם הקלתית ומפזרים בתחתית את 100 גרם הערמונים השלמים 
      שנותרו. 
3.   מוזגים את המלית בעדינות על הערמונים ומקשטים בעלי הבצק. 
4.   מברישים את עלי הבצק בחלבון ששמרנו בצד. 
5.   אופים 35-45 דקות, עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב. 
6.   מקררים לפחות רבע שעה בטמפרטורת החדר לפני שחותכים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה