אוי...מיקי....מיקי שמו

כל מי שמכיר אותי יודע - אם יש קונדיטור שאני מעריכה מאוד - זהו מיקי שמו.  עוגותיו טעימות, ולא מתוקות מדי - בדיוק כמו שאני אוהבת!  לפני שעברתי ל"אפיה הסדרתית" עבור משפחתי, חבריי ותלמידיי הייתי קונה אצלו עוגות, עוגיות ומאפים שונים.

עוגת תפוזים זו מצאתי ברשת, ומיד אימצתי! 

המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 אינגליש קייק):

  • מצרכים:
    3 ביצים XL
    200 גרם סוכר
    350 גרם קמח
    10 גרם אבקת אפייה
    240 מ"ל שמן קנולה
    300 מ"ל מיץ תפוזים
    קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
    1/4 כוס ליקר תפוזים

    לסירופ (ממש לא חייבים):
    1 כוס מיץ תפוזים
    3/4 כוס סוכר

    אופן הכנה:
    • מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר במשך 10-8 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד.
    • מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת, מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים לסירוגין ובהדרגה את תערובת הקמח  השמן, מיץ התפוזים, הקליפה המגוררת וליקר התפוזים.
    • יוצקים את התערובת לתבנית בבקה משומנת בקוטר 26 ס"מ עם חור, או ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל - 170 מעלות במשך כ - 50 דקות בתבנית עגולה, או כ-45 דקות בתבניות אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

    להכנת הסירופ:
    • מרתיחים בסיר את התפוזים והסוכר ומצננים.
    • יוצקים את הסירופ על גבי העוגה בעודה חמה ומגישים.  

    • תודה מיקי   תוצאת תמונה עבור מיקי שמו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה