הצטרפנו למרק ומיכל לסיור גרפיטי באתונה.
בין לבין עצרנו במסעדות וטברנות מצויינות ואכלנו מהאוכל היווני שאני אוהבת במיוחד.
את מתכון הקינוח האהוב עלי - עוגת סולת יוונית מצאתי באתר של סלונה:
המצרכים לסירופ:
חצי כוס סוכר
כוס מים קרים
מקל קינמון
גרידת תפוז.
הכנת הסירופ:
1. ממיסים הסוכר+המים בסיר קטן.
2. מוסיפים מקל קינמון+גרידת תפוז ומבשלים 5 דקות.
3. מצננים.
מצרכים לעוגה:
125 ג'ר חמאה
2 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס קמח
חצי כוס סולת
כפית וחצי אבקת אפייר
כפית ברנדי
כפית תמצית וניל.
1. מערבלים חמאה+ביצים+סוכר
2. מוסיפים קמח א. אפייה+סולת
3. מוסיפים ברנדי + תמצית
4. מכניסים לתנור 170 מעלות כ-20 דקות.
5. מצננים קצת. חותכים לריבועים
6. יוצקים את כל הסירופ!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה