טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה

עוד מתכון שמצאתי בפייס - מתוך גליון 279 של "על השולחן"
עם דובדבני אמרנה האהובים עלי.

טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה (הגדל)
כל מה שמפריד בין גביע גבינה לקינוח קרמי הוא מיקסר וקצת עזרה מחברים: שמנת מתוקה, סוכר וטעם מוביל של קפה, שוקולד או פירות.

לקרם גבינה:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 גביע (250-220 גרם) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת בטעם טבעי
1 כפית תמצית וניל אמיתית
לשכבות:12 בישקוטים
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
2 כפות סירופ משימורי דובדבני האמרנה
2/3 כוס דובדבני אמרנה מסוננים מקופסת שימורים
1 כוס תותים פרוסים או דובדבנים טריים חצויים
1 כוס פילטים של תפוז או קליפות הדרים מסוכרות


מכינים את קרם הגבינה: 
1. מקציפים שמנת מתוקה עם 1/4 כוס סוכר לקצפת יציבה ומעבירים לקערה אחרת.
2. שמים בקערת המיקסר גבינה, תמצית וניל ו-1/4 כוס סוכר ומקציפים למרקם אוורירי.

3. מקפלים פנימה את הקצפת לקרם אוורירי.
מרכיבים את המנה, מקררים ומגישים: 

1.חוצים בישקוטים, טובלים בחלב מתובל בסירופ מדובדבני האמרנה ומסדרים בכל כוס 2 חצאי בישקוטים.
2. יוצקים מעט מהקרם, מסדרים פירות משני סוגים (שומרים מעט מהפירות לקישוט), ומניחים שוב 2 חצאי בישקוטים מעל. מסיימים בקרם גבינה.
3. מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועד לילה לספיגת טעמים.

4. לפני ההגשה מקשטים כל מנה בפירות ששמרנו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה