עוגת הפתעות

שוב - מצאתי בפייס
תוך דקותיים עשיתי copy/paste והנה לפניכם המתכון:
 המתכון המקורי של רות אוליבר:
בצק פריך עם ריבה ופירורי ריבה: קלאסיקה אוסטרו-הונגרית.

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:
לבצק:

375 גרם  קמח
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
75 גרם סוכר
1 כפית שטוחה תמצית וניל
3 חלמונים       
1 כפית שטוחה חומץ טבעי
למלית ולציפוי:
1 כוס ריבה שאוהבים
1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קלויים ושבורים גס
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
4 חלבונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.
1. מעבדים את חומרי הבצק במעבד מזון לבצק אחיד.
2.  עוטפים רבע מכמות הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
3.מרדדים את היתר לעלה בגודל התבנית ומרפדים בו את תחתית התבנית.
ממלאים, מצפים ואופים: 
1. מורחים ריבה על הבצק ומפזרים עליה מחצית מכמות האגוזים והשוקולד.
2. מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה.
3. מקפלים את אבקת הפודינג לתוך הקצף.
4. מורחים את הקצף על פני העוגה ומפזרים את יתרת השוקולד והאגוזים.
5. מגררים על פומפייה גסה את הבצק ששמרנו במקרר ומפזרים על העוגה.
6. אופים כ-30 דקות עד שפני העוגה מזהיבים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה