עוגת וניל לימון איטלקית ללא גלוטן - מצאתי אצל אפרת - המלכה!!!

 כאמור - מצאתי בפייס, שהפנה אותי לאתר המקסים של אפרת:

חומרים:
3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
גביע יוגורט (150 גרם)
כוס ורבע סוכר (270 גרם) 
3/4 כוס שמן (140 גרם)
3/4 כוס קורנפלור (90 גרם)
גרידה מחצי לימון
כפית מחית וניל - או 2 כפיות תמצית וניל איכותית

הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות

משמנים תבנית או מרפדים בנייר אפיה

1.מקציפים את החלבונים בקערה נקייה לקצף יציב,  מניחים את הקצף בצד.

2. לא צריך לנקות את הקערה - 
חלמונים + יוגורט : מקציפים לבלילה חלקה.

3. מוסיפים סוכר + שמן וממשיכים להקציף.

4. מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הקורנפלור + גרידת הלימון + וניל

5. מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים בשלושה חלקים

6. מעבירים לתבנית בינונית - 22 ס"מ בערך

7. אופים בין  40-60 דקות על 180 מעלות
עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים והעוגה משחימה

8. מקררים לגמרי לפני החילוץ מהתבנית
מפזרים אבקת סוכר לתוספת שיק וזוהר ^^

אזהרות:
1 - העוגה עולה מאד באפייה ואז שוקעת.
.
2 - אל תוציאו את העוגה עד שאתם בטוחים שהיא מוכנה -  חכו שקיסם יצא לח עם מעט פירורים.
3 - העוגה די דביקה והמרקם שלה מזכיר פודינג, ולכן חלק נשאר על התבנית - 
4 - העוגה מ א ד טעימה - תזמינו אורחים או שתהיו בבעיה…

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה