כאמור - מצאתי בפייס, שהפנה אותי לאתר המקסים של אפרת:
חומרים:
3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
גביע יוגורט (150 גרם)
כוס ורבע סוכר (270 גרם)
3/4 כוס שמן (140 גרם)
3/4 כוס קורנפלור (90 גרם)
גרידה מחצי לימון
כפית מחית וניל - או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
משמנים תבנית או מרפדים בנייר אפיה
1.מקציפים את החלבונים בקערה נקייה לקצף יציב, מניחים את הקצף בצד.
2. לא צריך לנקות את הקערה -
חלמונים + יוגורט : מקציפים לבלילה חלקה.
3. מוסיפים סוכר + שמן וממשיכים להקציף.
4. מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הקורנפלור + גרידת הלימון + וניל
3. מוסיפים סוכר + שמן וממשיכים להקציף.
4. מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הקורנפלור + גרידת הלימון + וניל
5. מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים בשלושה חלקים
6. מעבירים לתבנית בינונית - 22 ס"מ בערך
7. אופים בין 40-60 דקות על 180 מעלות
עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים והעוגה משחימה
8. מקררים לגמרי לפני החילוץ מהתבנית
מפזרים אבקת סוכר לתוספת שיק וזוהר ^^
אזהרות:
1 - העוגה עולה מאד באפייה ואז שוקעת.
.
2 - אל תוציאו את העוגה עד שאתם בטוחים שהיא מוכנה - חכו שקיסם יצא לח עם מעט פירורים.
.
2 - אל תוציאו את העוגה עד שאתם בטוחים שהיא מוכנה - חכו שקיסם יצא לח עם מעט פירורים.
3 - העוגה די דביקה והמרקם שלה מזכיר פודינג, ולכן חלק נשאר על התבנית -
4 - העוגה מ א ד טעימה - תזמינו אורחים או שתהיו בבעיה…
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה