מצאתי בפייס - פרסום של "על השולחן": Pomme Duchesse בתרגום משפחתי: הפירה של האצילית


האמת - זו גרסת הפירה שאמא שלי היית מכינה בימי חג לשמחתם של כל הסועדים. החברות של הבת שלי ענת - מכנות את אמא שלי: הסבתא האצילית וכפי שרואים בתמונה - התואר מתאים לה בול. 



מציג את IMG-20130608-WA0001-1.jpgשנים לא הכינה - וגם אני לא. מקווה שכשתגיע לארוחה - תהנה מגרסה זו של "על השולחן"  והילדים גם:   
8-6 מנות « עד 30 דק’ בישול « 20 דק’ הכנה
המצרכים:
1 ק”ג תפוחי אדמה בינוניים לבישול בקליפתם
מלח ופלפל לבן
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
4 חלמונים
50 גרם חמאה 
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2.מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
3.מסננים, קולפים ומועכים למחית חלקה בעזרת מועך פירה.
4.  מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
5. מוסיפים 3 חלמונים (החלמון הנותר ישמש להברשה) וחמאה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
6. מעבירים את הפירה לשקית זילוף עם צנתר משונן.
7.  מזלפים פרחים על התבנית ומברישים אותם בחלמון הנותר.
8. אופים 7-5 דקות עד שהפרחים משחימים קלות. מגישים חם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה