עוגת תפוזים עם עלי נענע



את המתכון מצאתי באינטרנט - באתר ביסים - ע"פ המלצתה של נעמי היקרה.

המצרכים:
1 כוס סוכר
4 ביצים
גרירת קליפה מ- 4 תפוזים
2 כפית תמצית וניל
1 כוס מיץ תפוז סחוט טרי (לא מסונן- חתיכות פרי מתקבלות  בברכה!)
20 עלי נענע טריה- קצוצים דק
2/3 כוס שמן זית
4 כפות קליפות תפוז מסוכרות- לא חובה אבל כל כך רצוי
1/2 כוס שקדים טוחנים (קמח שקדים)
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות . ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
2. מקציפים את הביצים והסוכר כחמש- שש-שבע דקות.
3. בינתיים מגררים את קליפות התפוזים ומוסיפים גם אותן למיקסר.
4. כשהתערובת תפוחה וסמיכה, מוסיפים תמצית וניל, מיץ תפוזים, (וקליפות מסוכרות אם יש), נענע ושמן-זית ומערבבים יחד.
5. מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים לתערובת יחד עם קמח השקדים. 
6. מערבבים יחד רק עד שהעיסה אחידה ומעבירים לתבניות.
7. אופים כ- 25 דקות או עד שקיסם ארוך יוצא יבש עם כמה פירורים ממרכז העוגה.  לא לאפות יותר מדי בכדי שלא ליבש אותה!
http://bissim.com/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה