מאפה פירה וערמונים - מצאתי ב"פייס" פרסום של "על השולחן"

מצאתי - הכנתי - ומשם לבלוג - הדרך קצרה!!

החומרים לתבנית 20X30 ס"מ (כ-12 מנות):
½1 ק"ג תפוחי אדמה (8-7 בינוניים)
800 גרם בצל (4 בצלים גדולים)
4 כפות שמן
1 כף שטוחה סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים רותחים
75 גרם חמאה (אפשר להחליף את החמאה ב-1/4 כוס שמן זית)
75 גרם ערמונים קלופים (קנויים, בוואקום), חצויים
מלח, פלפל
3 חלמונים גדולים
6 כפות שמן זית*
1/2 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה:
1. מכינים פירה ומוסיפים החמאה.

2. חותכים את הבצל לחצאי טבעות ומערבבים היטב עם השמן, הסוכר והמלח. מטגנים עד להשחמה.
3. מוסיפים לפירה את הבצל המטוגן והערמונים, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים קלות בלבד (נזהרים מערבוב יתר כדי להימנע ממרקם דחוס מדי). מניחים לכמה דקות עד שהפירה מתקרר מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מוסיפים את החלמונים ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה (שוב, נזהרים מערבוב יתר).
6. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ובעזרת מזלג יוצרים דוגמת גלים. מזלפים 3 כפות שמן זית, מפזרים פירורי לחם ומזלפים את שמן הזית הנותר. אופים כ-35 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה