מרק עדשים כתומות




בכל חורף אני מכינה מרק עדשים כתומות, מרק של הרגע האחרון בזכות העדשים שנמסות בצ'יק. המתכון הזה - בדיוק כמו שלי מצאתי בפייס מפורסם ע"י "אוכל ורק אוכל"

אז אם מישהו עשה את עבודת הכתיבה/עריכה בשבילי - מדוע לנסות להמציא את הגלגל....

מצרכים:
1/4 כוס שמן זית

1 בצל בגודל בינוני, קלוף וחתוך קוביות קטנות

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי (בלי העלים) חתוכים לקוביות קטנות

2 פקעות שומר קטנות, חתוכות לקוביות קטנות (זו התוספת היחידה שאינני מכירה)

4 שיני שום, כתושות או מגוררות דק

1 כוס (200 גרם) עדשים כתומות, שטופות היטב

1/4 כפית כמון טחון

מלח ופלפל לבן גרוס

מיץ מלימון טרי, לפי הטעם


להגשה ניתן להוסיף
גביע יוגורט / חלב קוקוס / שמנת לבישול

חופן קטן זיתים שחורים , מגולענים וחתוכים לטבעות (עדיף מסוג טאסוס)

מעט עלי כוסברה יפים
 
אופן הכנה:
  • מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הירקות החתוכים לקוביות (בצל, גזר, שומר, סלרי) ומאדים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית בערך 10 דקות, עד שהירקות התרככו והבצל והשומר נראים שקופים (הם לא צריכים להזהיב).
  • מוסיפים את השום והכמון וממשיכים לאדות כדקה נוספת.
  • מוסיפים את העדשים, מתבלים במעט מלח ופלפל ומכסים בליטר וחצי מים.
  • מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שעולה לפני השטח, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה (לפעמים פחות), עד שהעדשים התפרקו לחלוטין.
  • טועמים, ומוסיפים ממיץ הלימון*  לפי הטעם, ביחד עם עוד מלח ופלפל אם צריך (*ניתן לתת לכל סועד לתבל את המרק בלימון בעצמו - במקרה הזה חותכים את הלימון לפלחים ומגישים לכל סועד פלח לצד המנה).
  • מעבירים לקערות הגשה וכל קערה מקשטים ביוגורט או חלב קוקוס, בזיתים ובכוסברה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה