אורז פרסי ירוק מרוב עשבים....

2 כוסות אורז בסמטי
שמן זית
שני צרורות שמיר קצוצים דק
2-3 תפוחי אדמה פרוסים
כף כורכום
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי ומלח גס
אופן ההכנה:
1. נשרה השריה קצרה של האורז במים.

2. נכניס לסיר שטוח כרבע כוס שמן זית ומעל נסדר את תפוחי האדמה.

3. נפזר התבלינים: כף כורכום, חצי כפית פלפל שחור, ומעט מלח גס.

4. נרתיח את האורז בסיר אחר עד שרותח ומבעבע. נסנן את המים מהאורז.

5. נוסיף את השמיר לאורז שהבאנו לרתיחה יחד עם 6 כפות של שמן זית.   נערבב טוב טוב ונוסיף מלח  גס לפי הטעם.

6. נשטח את האורז מעל  התפוחי אדמה.

7. בעזרת מגבת מטבח נאטום את הסיר ומעליו נכסה במכסה.

8. נבשל 10 דקות על להבה  גבוהה רחבה ללא מים.

9. עוד חצי שעה עד 40 דק’  על להבה נמוכה (ללא מים).

10. יוצא אורז פרסי אחד אחד.

11. נהפוך את הכל על צלחת הגשה נאה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה