חלת הדבש בשולחן החג |
מצאתי באתר של "אוכל ורק אוכל" :
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1083106
אין אצלי לחם בארוחות - אך איך אפשר ארוחת ראש השנה ללא חלה?
יצאה מעולה!!!
מצרכים לבצק:
1 כפית שטוחה מלח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
50 גרם (1/2 2 כפות) דבש
2 ביצים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
360 מ"ל (1 ו-1/2 כוסות) מים
להברשה: 1 ביצה טרופה לציפוי:
5 כפות דבש
5 כפות מים
|
אופן הכנה:
- שמים את כל חומרי הבצק (חוץ מהמלח) בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 7 דקות.
- מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות.
- הבצק רך ומעט דביק.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעתיים עד להכפלת הנפח.
- מניחים את הבצק על משטח מעט מקומח, חוצים אותו ומחלקים כל מחצית ל-3 חלקים.
- מגלגלים כל חלק לנקניק ארוך בקוטר 4 ס"מ וקולעים מכל 3 נקניקים חלה (סה"כ 2 חלות).
- מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות רק עד שהבצק מתחיל להתרומם חזרה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלות בביצה טרופה.
- אופים כ-35-30 דקות עד שהחלות מזהיבות ואפויות.
- בינתיים מביאים לרתיחה דבש ומים בסיר קטן.
- מצפים את החלות בסירופ הדבש החם בעודן חמות ומצננים לפני ההגשה.
לגיוון: מפזרים על הדבש החם שבבי שקדים קלויים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה