חלת דבש לראש השנה

חלת הדבש בשולחן החג

מצאתי באתר של "אוכל ורק אוכל" : 
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1083106

אין אצלי לחם בארוחות - אך איך אפשר ארוחת ראש השנה ללא חלה?
יצאה מעולה!!!

מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח שמרים

1 כפית שטוחה מלח

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

50 גרם (1/2 2 כפות) דבש

2 ביצים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן

360 מ"ל (1 ו-1/2 כוסות) מים


להברשה: 
1 ביצה טרופה


לציפוי:
5 כפות דבש

5 כפות מים

 
אופן הכנה:
  • שמים את כל חומרי הבצק (חוץ מהמלח) בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 7 דקות.
  • מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות.
  •  הבצק רך ומעט דביק.
  • עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעתיים עד להכפלת הנפח.
  • מניחים את הבצק על משטח מעט מקומח, חוצים אותו ומחלקים כל מחצית ל-3 חלקים.
  • מגלגלים כל חלק לנקניק ארוך בקוטר 4 ס"מ וקולעים מכל 3 נקניקים חלה (סה"כ 2 חלות).
  • מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות רק עד שהבצק מתחיל להתרומם חזרה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים את החלות בביצה טרופה.
  • אופים כ-35-30 דקות עד שהחלות מזהיבות ואפויות.
  • בינתיים מביאים לרתיחה דבש ומים בסיר קטן.
  • מצפים את החלות בסירופ הדבש החם בעודן חמות ומצננים לפני ההגשה. 
לגיוון: מפזרים על הדבש החם שבבי שקדים קלויים.
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה