מאפה שבלולי פילו וגבינה

ע"פ מתכון מאת הילה קריב שמצאתי באתר של "הארץ", 
עם שינויים ופרשנויות משלי...
*הכמויות מתאימות לתבנית עגולה בקוטר  24 ס"מ.
* ניתן להכין יום מראש, לאפות כמעט עד הסוף ולמחרת להחזיר לתנור לסיום התהליך. (או לשמור מכוסה היטב וביום האירוח עצמו להוסיף את תערובת הביצה- חלב ולאפות).


חומרים (כ-14 שבלולים):
  • דפי פילו  (מכוסים היטב במגבת אחרת נהיים יבשים)
  • כמה כפות שמן זית
  • המלית:
  • 150-200 גר' גבינת קשקאוול 
  • 150-200גבינת פטה מפוררת (או כל גבינה אחרת שיש- אפילו אלו הרכות למריחה)
  • לציפוי:
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס חלב או שמנת או שילוב 
  • מלח- רק במידה והגבינות לא מלוחות
הכנה:
משמנים את התבנית.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
המטרה: יצירת שבלולים גבוהים יחסית, אוריריים וממולאים בצנעה. הגובה הוא שיעזור לשכבות להתממש, שכן חלקם העליון של השבלולים יהיה מעל לנוזלים ויוותר פריך ויבש.
1.  מורחים מעט מתערובת החמאה-שמן-זית (הכי קל: מטפטפים מעט מעל בתנועה ומורחים עד כמה שניתן. אין צורך שכל פיסה תהיה מצופה - זה בעיקר עבור הטעם), משתמשים לא יותר מ-2 עלי פילו. 


2. מחלקים כל עלה ל:3 כ-20X10. יוצרים שורה דקה רוחבית של גבינה לאורך העלה ובמרחק של כשניים-שלושה ס"מ מהקצה התחתון.
3.מקפלים באופן רפוי ועדין שלוש פעמים, כך שהעלה יתקבל  בסופו של תהליך כפס מאורך.
4. מעמידים את הפס על הצד עם הגבינה ומלפפים בעדינות ובאופן רפוי לגמרי לשושנה. מסדרים את השושנים בקערה. 
מערבבים את הביצה והחלב/שמנת ומוזגים בעדינות מעל לשושנים. הבלילה לא תכסה את השושנים וזה בסדר! מכניסים לתנור ואופים כ-50-60 דקות, בחלקו התחתון, כך שהתחתית תשחים ותהפוך פריכה.
מגישים חם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה