עוגת השזיפים של אילנה

את אילנה אני פוגשת מדי יום רביעי ערב.
בשבוע בשעבר הכינה שוב עוגה מעולה - הפעם עוגת שזיפים (במקור של Baker and Spice).
אילנה הגישה את העוגה בתבנית  26 או 28, לי הספיק ל-3  עוגות אינגליש קייק !!
לאחרונה הכנתי בתבנית שטוחה מלבנית 26x34 (בערך) ואז יצאה יותר נמוכה.

והנה המתכון לפניכם - האמת - קלי קלות!!
החומרים:
240 מ"ל שמן קנולה/חמניות
200 גר' סוכר דק דק (לא פחות)
4 ביצים
300 גר' קמח תופח 
גביע שמנת מתוקה/חמוצה
14 שזיפים חתוכים ומגולענים
+ 2 כפות סוכר חום + כף ענקית של קנמון.
ההכנה:
1. לשזיפים החתוכים מוסיפים סוכר+קנמון.
2. מחממים תנור 170 מעלות.
3. משמנים תבנית/יות.
4. מקציפים הביצים + הסוכר לקצף סמיך.
5. מוסיפים בהדרגה את השמן.
6. לזה - קמח ושמנת לסרוגין.
7. יוצקים לתבנית/יות
8. מוסיפים הפירות.
9. אופים כ-50 דקות בחום בינוני.
אותה עוגה הכנתי עם תפוחים וצימוקים. יצא נפלא!!



הפעם הכנתי עם דובדבנים חמוצים ויצא
מה-זה טעים!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה