|
עוגת גבינה-שוקולד |
הצבע חום שוקולד, המרקם של עוגת גבינה; והטעם משלב ביניהם.
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס”מ: לבסיס: 150 גרם ביסקוויטים “פתי בר” בטעם שוקו טחונים לפירורים 100 גרם חמאה מומסת למלית: 300 גרם שוקולד מריר קצוץ 3 ביצים 500 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%) 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה 15% (אפשר גם 9%) 250 גרם (¼1 כוסות) סוכר 1 כף קורנפלור לציפוי: 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. 2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים ומהדקים. שומרים במקפיא. 3. בינתיים מכינים את המלית: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. יוצקים לקערה גדולה ומצננים כ-5 דקות. 4. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב. מוסיפים גבינה, שמנת וסוכר ומערבבים. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס. 5. אופים: אופים כשעה, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז רוטט מעט. 6. מכינים את הציפוי: מביאים שמנת לרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים כרבע שעה. יוצקים על העוגה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה