עוגת גבינה-שוקולד כפי שפורסמה בפייסבוק

שוב "מציאה" בפייסבוק. נראה יאמי ומתאים לשבועות:


עוגת גבינה-שוקולד  (הגדל)
עוגת גבינה-שוקולד
הצבע חום שוקולד, המרקם של עוגת גבינה; והטעם משלב ביניהם.
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס”מ:
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים “פתי בר” בטעם שוקו טחונים לפירורים
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
3 ביצים
500 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה 15% (אפשר גם 9%)
250 גרם (¼1 כוסות) סוכר
1 כף קורנפלור
לציפוי:
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר קצוץ


1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים.
2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים ומהדקים. שומרים במקפיא.
3. בינתיים מכינים את המלית: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. יוצקים לקערה גדולה ומצננים כ-5 דקות.
4. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב. מוסיפים גבינה, שמנת וסוכר ומערבבים. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס.
5. אופים: אופים כשעה, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז רוטט מעט.
6. מכינים את הציפוי: מביאים שמנת לרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים כרבע שעה. יוצקים על העוגה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה