קוגל תפוחים לפסח של "על השולחן"

קוגל תפוחים לפסח
חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ « 20 דק’ הכנה « שעה וחצי אפייה
חיבור בין שני מאכלים — מאפה תפוחים וקוגל שמבוסס על אטריות.

8 מצות שבורות
3 תפוחי עץ גרנד סמית מגוררים גס על פומפייה
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה ועוד קצת לשימון

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

4 ביצים
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

1 כפית שטוחה קינמון
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים בנדיבות את הסיר או התבנית.
2. משרים מצות במים קרים למשך 5 דקות. סוחטים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים תפוחים, צימוקים ואגוזים ומערבבים.
3. ממיסים סוכר בסיר עם שמן ומבשלים 7 דקות על להבה בינונית עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.
4. יוצקים את הקרמל על תערובת המצות והאגוזים ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים ותבלינים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.
6. אופים כשעה וחצי עד שהקוגל זהוב ואפוי היטב. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה