מרק סלמון פיני



בחודש מרץ 2014 יצאנו לטיול, שהוא בעצם מסע קסום ללפלנד.
בתום רכיבה על אפניי השלג, בטמפרטורה של מתחת ל-0 מעלות - ציפתה לנו הפתעה מנחמת בבקתה יפה, על גדות הנהר הקפוא : מרק סלמון פיני טיפוסי המכונה: Lohikeitto
הבטחתי לעצמי ולחברי שמיד, עם חזרתי לארץ, אשחזר אותו.
ביום שישי האחרון פינקתי את בני משפחתי והנה המתכון:



1 כף חמאה
1 בצל לבן קצוץ
קוביות קטנות של 4-5 תפוחי אדמה 
3 עלי דפנה
1 ליטר מים (עדיף ציר דג סלמון)
1/2 ק"ג קוביות פילה סלמון
1 שמנת מתוקה
1-2 כפות קורנפלור (לא חובה)
מלח ופלפל
שמיר קצוץ

הכנה:
1. להמיס חמאה ולהזהיב את הבצל.
2. להוסיף קוביות תפוחי האדמה ועלי הדפנה  
3. לכסות במים ולרכך את תפוחי האדמה - כ-20 ד'.
4. להוסיף את שארית המים ואת קוביות הסלמון.
5. לבשל כ-5 דקות בלבד.
6. להוציא הסלמון ואת עלי הדפנה.
7. להוסיף השמנת, מלח ופלפל.
8. לחמם בלבד.
9. להוסיף 1 כף קורפלור מעורבב בטיפת מים במידה ולא סמיך מספיק.
10. להחזיר את הדג ולבשל על אש קטנה כ-10 דקות לא להגיע לרתיחה!
11. להגיש בצלחות מרק ולזרוע שמיר.

4 תגובות:

  1. אבל אשתי לא מרשה לי לעשות מרקי דגים. היא טוענת שזה מסריח לה את כל הבית. מה אעשה?

    השבמחק
  2. תכין כשהחלונות פתוחים....תאמין לי - המרק כל כך טעים שהיא תסלח לך ....

    השבמחק
  3. יצא מעולה. מאד מאד קרוב למרק שגם אנחני טעמנו בפברואר 2019 באותו המקום.

    השבמחק