בחודש מרץ 2014 יצאנו לטיול, שהוא בעצם מסע קסום ללפלנד.
בתום רכיבה על אפניי השלג, בטמפרטורה של מתחת ל-0 מעלות - ציפתה לנו הפתעה מנחמת בבקתה יפה, על גדות הנהר הקפוא : מרק סלמון פיני טיפוסי המכונה: Lohikeitto
הבטחתי לעצמי ולחברי שמיד, עם חזרתי לארץ, אשחזר אותו.
ביום שישי האחרון פינקתי את בני משפחתי והנה המתכון:
1 בצל לבן קצוץ
קוביות קטנות של 4-5 תפוחי אדמה
3 עלי דפנה
1 ליטר מים (עדיף ציר דג סלמון)
1/2 ק"ג קוביות פילה סלמון
1 שמנת מתוקה
1-2 כפות קורנפלור (לא חובה)
מלח ופלפל
שמיר קצוץ
הכנה:
1. להמיס חמאה ולהזהיב את הבצל.
2. להוסיף קוביות תפוחי האדמה ועלי הדפנה
3. לכסות במים ולרכך את תפוחי האדמה - כ-20 ד'.
4. להוסיף את שארית המים ואת קוביות הסלמון.
5. לבשל כ-5 דקות בלבד.
6. להוציא הסלמון ואת עלי הדפנה.
7. להוסיף השמנת, מלח ופלפל.
8. לחמם בלבד.
9. להוסיף 1 כף קורפלור מעורבב בטיפת מים במידה ולא סמיך מספיק.
10. להחזיר את הדג ולבשל על אש קטנה כ-10 דקות לא להגיע לרתיחה!
11. להגיש בצלחות מרק ולזרוע שמיר.
אבל אשתי לא מרשה לי לעשות מרקי דגים. היא טוענת שזה מסריח לה את כל הבית. מה אעשה?
השבמחקתכין כשהחלונות פתוחים....תאמין לי - המרק כל כך טעים שהיא תסלח לך ....
השבמחקיצא מעולה. מאד מאד קרוב למרק שגם אנחני טעמנו בפברואר 2019 באותו המקום.
השבמחקשמחה שאהבתם!
מחק