ניוקי עם פטריות פורצ'יני

ניוקי עשוי מסולת עם פטריות פורצ’יני 
 מצרכים לניוקי:

3 כוסות חלב
אבקה מכ-5 גר' פטריות פורצ’יני מיובשות ומרוסקות.
1/3 כפית אגוז מוסקט מגורר
200 גרם סולת
50 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור
50 גרם פרמזן מגורר
קליפת לימון מגוררת
מצרכים לרוטב:
15 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות
60 גרם חמאה
עלים מכ-3 גבעולי תימין
2 שיני שום חתוכים בפרוסות דקות

מכינים את הניוקי: 
1. מרתיחים חלב עם פורצ’יני ומוסקט בסיר, מוסיפים סולת ומבשלים 3 דקות על להבה בינונית תוך ערבוב עד שמתקבל מרקם של דייסה סמיכה.
2. מורידים מהאש ומערבבים פנימה חמאה. מתבלים במלח, פלפל, פרמזן וקליפת לימון.
3. משטחים את התערובת על השיש על נייר אפייה לעובי 2 ס”מ ומקררים.
4. קורצים עיגולים עם כוס יין.
מכינים את הרוטב: 
1.משרים הפורצ’יני במעט מים חמים למשך 20 דקות. סוחטים וקוצצים חלק מהפטריות.
2. מחממים מחבת עם חמאה, פורצ’יני, תימין ושום ומקפיצים 2 דקות (לא יותר).
3. מכניסים לפיירקס משומן עם חמאה את הניוקי ועליהם מטפטפים הרוטב מהמחבת.
4. מכניסים לתנור למעט זמן, שלא יתייבש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה