עוגת ג'ינג'ר לוהטת

את מתכון העוגה הזו מצאתי בשבת בפוסט של "אז מה את עושה כל היום"
בספר הפרצופונים (או בשפת העם: facebook).
ממליצה לכל מי שמחפש עוגה "אחרת" בטעם משובח, המזכיר קצת את מאפיי חג המולד בזכות תבליניו. העוגה מתאימה במיוחד לתה או לקפה שליד שולחן הברידג'.
בכלל - ממליצה בחום להיכנס לאתר של אפרת ליכטנשטיין: http://what-efrat.blogspot.co.il.


עוגת ג'ינגר ותפוחים
מתכון של דיויד ליבוביץ' - האיש והאגדה
הערות שלי שמתי בסוגריים, ברשותך אפרת :).
חומרים לתבנית עגולה 22-24 (אני הכנתי ב-2 אינגליש קייקס)ף

1 תפוח גדול ירוק מקולף ופרוס לפרוסות (לדעתי לא חובה).
- - - 
100 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ
- - - - 
כוס וחצי קמח רגיל
1 כוס קמח מלא (או עוד קמח רגיל)
1 כפית קינמון גדושה
רבע כפית ציפורן טחון 
חצי כפית פלפל שחור (מהפחד הוספתי רק רבע)
- - - 
חצי כוס דבש (הוספתי סילאן)
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים (כן!)
2 כפיות סודה לשתייה
- - - -
2 ביצים בטמפרטורת החדר

הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.

משמנים+מרפדים בנייר אפייה+משמנים שוב, תבנית (מתפרקת) של 22-24 ס"מ / 2 אינגליש קייקס.

מקלפים שורש ג'ינג'ר גדול 
קוצצים לחתיכות ושמים במעבד מזון.

מנפים את כל החומרים היבשים לקערה בינונית: קמח+תבלינים

מערבבים בקערה גדולה את הדבש/סילאן +סוכר+שמן

מרתיחים מים בקומקום ומוזגים לכוס מידה, מוסיפים את הסודה לשתייה
וכשהכל מבעבע מוסיפים לתוך הקערה של הסוכר והשמן וטורפים במרץ!

מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ומערבבים היטב.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב היטב.
רק עכשיו מוסיפים את הביצים.

מוזגים את הבלילה לתבנית המוכנה
מפזרים למעלה את התפוחים ודוחפים אותם מעט פנימה עם סכין

אופים כ-45 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם צריך לצאת כמעט יבש
אבל - תשמרו על העוגה כדי שלא תתייבש!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה