Gnocchi alla Romana

יוצא יותר טעים כשברקע שירים איטלקיים!!
https://www.youtube.com/watch?v=6YkMqAbL_KI

 ניוקי בנוסח רומאי
זהו מתכון סודי שאף אחד מחבריי לא מכיר.
החלטתי לפרסמו כאן כי למה שלא אפרגן גם לכם...?!
תכינו משהו שאף אחד מיקיריכם לא מכיר - ההצלחה מובטחת!!!

אמא שלי נתנה לי את מתכון הניוקי הזה שהיא למדה מרוזה, המבשלת, בזמן שהות משפחתנו ברומא.


מצרכים:
1 ליטר חלב
 300 גר' סולת
1 כפית מלח

2 חלמונים
60 גר' פרמזן (40 למלית - 20 לציפוי)
70 גר' חמאה
אגוז מוסקט
פלפל לפי הטעם
קליפת לימון מגורדת - טיפה


אופן ההכנה:
1. מחממים החלב + מלח.
2. לפני הרתיחה מוסיפים הסולת+אגוז מוסקט.
3. מערבבים כמה דקות עד שמסמיך.
4. מוסיפים את החלמונים בזהירות (מהדייסה מכניסים כף לחלמונים וזה מכניסים לסיר) החמאה והפרמזן כ50 גר'.
5. שופכים על שיש משומן למסה בגובה 2 ס"מ. אפשר גם על נייר אפיה (כמו בתמונה).
6. מחליקים עם סכין לחה.
7. כשמתקרר - קורצים עגולים עם כוס או רינג
8. להעביר הניוקי לפיירקס משוך בחמאה.
9. מברישים מעט חמה על הניוקי וזורעים פרמיזן.
10. לתנור עד שמתשזף מעט.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה