עוגת גאלט פירות קיץ של ענתי

 בסיום הארוחה הכינה ענתי "גאלט" פירות קיץ - דומה לפיצה מתוקה 😋.
 חממה את התנור ל 180 מעלות, רדדה הבצק הפריך שהכינה מראש והכניסה למקרר.

בצק פריך:

250 גר' קמח לבן

50 גר' שקדים טחונים

100 גר' סוכר

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

2 כפות אמרטו

1 כפית תמצית וניל 

במעבד מזון ערבבה את הנ"ל לכדור ומכניסים למקרר.

בינתיים הכינה קרם שקדים:

100 גר' שקדים טחונים לאבקה

100 גר' חמאה רכה

100 גר' אבקת סוכר

גרידת לימון

ביצה

כף קורנפלור

כפית מחית וניל

מערבבים הכל ומכניסים למקרר

אופן הרכבת הגאלט:

על נייר אפיה מקומח רדדה את הבצק לעיגול, 

מרחה את הקרם על הבצק.

הניחה את הפיורת, עליהם כף סוכר חום. 

קפלה את הבצק פנימה כמו מעטפה עד שהתקבל טארט עגולם שלם. על זה - השקדים.

אפתה כ 25 דקות.

רצוי אבל קשה להמתין כרבע שעה ....בתיאבון - שלמות!








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה