עוגת גבינה ובראוניז של מיקי שמו בתבנית 24-26
מצאתי ברשת וחייבת לנסות!
מצרכים לבצק:
200 גר' חמאה
100 גר' שוקולד
240 גר' סוכר
3 ביצים
140 גר' קמח תופח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
לתערובת הגבינה:
750 גר' גבינה 5% או 9%
2 שמנת חמוצה
2 ביצים
100 גר' סוכר
שקית סוכר וניל
לציפוי:
125 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד חלב
לקישוט:
שבבי שוקולד
אופן הכנה:
- תחתית בראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים יחד חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
- מקציפים ביצים וסוכר יחד כ-7-8 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
- מקפלים את תערובת השוקולד לביצים המוקצפות.
- מנפים פנימה קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת.
- מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את אגוזי המלך.
- אופים 25-30 דקות עד שהבראוניז מתייצב ומקררים.
- תערובת גבינה: מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
- מערבלים יחד את כל החומרים לתערובת חלקה.
- יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הבראוניז ומיישרים.
- אופים במשך כ-20 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות או עד שהתערובת הגבינה יציבה אך מעט רוטטת במרכז.
- מצננים את העוגה לחלוטין לפני הציפוי.
- ציפוי: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומוזגים לקערה עם השוקולד.
- מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומוזגים על העוגה.
- מקשטים את העוגה בשבבי שוקולד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה