עוגת גבינה ובראוניז של מיקי שמו בתבנית 24-26

מצאתי ברשת וחייבת לנסות! 

מצרכים לבצק:

200 גר' חמאה

100 גר' שוקולד

240 גר' סוכר

3 ביצים

140 גר' קמח תופח

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

לתערובת הגבינה:

750 גר' גבינה 5% או 9%

2 שמנת חמוצה

2 ביצים

100 גר' סוכר

שקית סוכר וניל

לציפוי:
125 מ"ל שמנת מתוקה

150 גר' שוקולד חלב

לקישוט:

שבבי שוקולד

אופן הכנה:

  • תחתית בראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • ממיסים יחד חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מקציפים ביצים וסוכר יחד כ-7-8 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
  • מקפלים את תערובת השוקולד לביצים המוקצפות.
  • מנפים פנימה קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת.
  • מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את אגוזי המלך.
  • אופים 25-30 דקות עד שהבראוניז מתייצב ומקררים.
  • תערובת גבינה: מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
  • מערבלים יחד את כל החומרים לתערובת חלקה.
  • יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הבראוניז ומיישרים.
  • אופים במשך כ-20 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות או עד שהתערובת הגבינה יציבה אך מעט רוטטת במרכז.
  • מצננים את העוגה לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומוזגים לקערה עם השוקולד.
  • מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומוזגים על העוגה.
  • מקשטים את העוגה בשבבי שוקולד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה