לחמניות גבינה רכות רכות של רחלי קרוט

   שלמות

  • 500 גרם קמח לבן או קמח לחם
  • 180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
  • 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 1 גביע גבינה לבנה או קוטג' או גבינה לבנה בטעמים
  • 2 כפות סוכר 
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח
להברשה ועיטור:
  • 1 חלמון
  • 1 כפית מים
  • קמצוץ מלח
  • שומשום או פרג
אופן הכנה
  1. 1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר, פרט למלח, ולשים במשך 3 דקות.
  2. 2. מוסיפים את המלח ולשים על מהירות בינונית במשך 10 דקות נוספות. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
  3. 3. קורצים מהבצק 10* חתיכות במשקל 100 גרם כל אחת, מועכים לצורת פיתה ומגלגלים לכדור או רולדה. מניחים לבצק המגולגל לנוח במשך 10 דקות על השיש, מכוסה במגבת.
  4. 4. מרדדים כל כדור/רולדה לרצועה באורך 20 ס"מ בערך וקושרים לצורת קשר רגיל או כל צורה שאוהבים או פשוט ליצור עיגול.
  5. 5. מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. בערך שעה. זה השלב הכי חשוב אז לא לקצר כאן כי אחרת הן לא תצאנה רכות.
  6. 6. מברישים בחלמון שטורפים ביחד עם מים ומעט מלח ומפזרים שומשום בנדיבות.
  7. 7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהלחמניות זהובות.

    * אני מכינה 16 לחמניות קטנות יותר וחמודות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה