שלמות
- 500 גרם קמח לבן או קמח לחם
- 180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
- 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
- 1 גביע גבינה לבנה או קוטג' או גבינה לבנה בטעמים
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
להברשה ועיטור:
- 1 חלמון
- 1 כפית מים
- קמצוץ מלח
- שומשום או פרג
אופן הכנה
- 1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר, פרט למלח, ולשים במשך 3 דקות.
- 2. מוסיפים את המלח ולשים על מהירות בינונית במשך 10 דקות נוספות. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
- 3. קורצים מהבצק 10* חתיכות במשקל 100 גרם כל אחת, מועכים לצורת פיתה ומגלגלים לכדור או רולדה. מניחים לבצק המגולגל לנוח במשך 10 דקות על השיש, מכוסה במגבת.
- 4. מרדדים כל כדור/רולדה לרצועה באורך 20 ס"מ בערך וקושרים לצורת קשר רגיל או כל צורה שאוהבים או פשוט ליצור עיגול.
- 5. מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. בערך שעה. זה השלב הכי חשוב אז לא לקצר כאן כי אחרת הן לא תצאנה רכות.
- 6. מברישים בחלמון שטורפים ביחד עם מים ומעט מלח ומפזרים שומשום בנדיבות.
- 7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
* אני מכינה 16 לחמניות קטנות יותר וחמודות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה