עוגת מרציפן בציפוי תותים של "מתוקים שלי"

מתכון נפלא שמצאה בתי, ענת, באתר מתוקים שלי.
אפיתי בשתי תבניות אינגליש - במקור בתבנית 24.
לעוגה –
100 גרם חמאה רכה
כוס (200 גרם) סוכר (שמתי פחות)
120 גרם מרציפן 56% שקדים
2 ביצים בגודל L
כוס וחצי (210 גרם) קמח
1/2 שקית (5 גרם)  אבקת אפייה
50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
לציפוי –
8-10 תותים פרוסים לפרוסות דקות
מחממים תנור ל – 175 מעלות.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה בהדרגה פיסות קטנות של מרציפן וממשיכים לערבל עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הביצים, זו לאחר זו ומערבלים עוד כמה דקות נוספות.
לקערה נפרדת מנפים את הקמח ואבקת אפייה. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים עד לקבלת עיסה אחידה וסמיכה. תוך כדי ערבול מוסיפים את השמנת המתוקה עד שנוצרת עיסה רכה יותר, אך עדיין סמיכה.
מעבירים את העיסה לתבנית אפייה ובעזרת מרית מדורגת מיישרים את פניה. מסדרים מעל את פרוסות התותים ומעבירים לתנור לכ 45-50 דקות ועד שהעוגה תפוחה ושחומה מעט, וקיסם הננעץ במרכזה יוצר עם מעט פירורים לחים. מצננים ומגישים.
אני הכנתי עם 160 גר' קמח + 100 גר' שקדים מולבנים טחונים דק - מושלם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה