סלט קוסקוס שהכינה נחמה לפני הברידג'

נחמה המארחת המושלמת הגישה על שולחנה את הסלט הנפלא והמרענן לפני שיעור הברידג' עם מיני גבינות טעימות וירקות טריים.
כמובן מיד ביקשתי המתכון שהגיע אלי במייל בזו הלשון:

 המרכיבים:


עגבניות שרי צלויות:
30 עגבניות שרי
6 שיני שום, פרוסות
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן זית
צרור עלי תימין

סלט קוסקוס:
350 גרם קוסקוס מלא (בעובי בינוני), להכנה מהירה, או בורגול.
4 כפות לימון כבוש קצוץ
1.5 כוסות עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, נענע, עירית), קצוצים
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 מלפפונים, חתוכים לקוביות
250 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות
מיץ מלימון גדול
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
  1. שמים בתבנית את עגבניות השרי, מתבלים בשום, במלח גס ופלפל ובשמן הזית. מפזרים את גבעולי התימין ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  2. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן. מאווררים את גרגירי הקוסקוס בעזרת מזלג. מוסיפים לקערת הקוסקוס את עגבניות השרי הצלויות יחד עם המיצים שהצטברו בתבנית.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים בטמפרטורת החדר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה