חיתוכיות שקדים - גבישס

ורדה, חברתי מהפילאטיס פרסמה בפייסבוק, נכנסתי ומיד החלטתי להכין: חיתוכיות שקדים (מתאימות לפסח ולא רק..):

המצרכים
50 גר' חמאה רכה בטמפרטורת חדר (או מחמאה)
100 גר' סוכר דק (3/4 כוס) או רגיל
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל או סוכר וניל
160 גר' שקדים טחונים (כ- 1.3/4 כוס) .אם אין, אפשר לטחון שקדים מולבנים, ללא הקליפה.
חצי כוס שקדים פרוסים
אבקת סוכר לקישוט
אפשר להוסיף גרידת תפוז או לימון
הוראות הכנה
תבנית 20 על 20 ס"מ.
1. מחממים מראש תנור ל-160 מע'.
2.  שמים סוכר וחמאה בקערת מיקסר ומערבלים 2 דק'.
3. מוסיפים ביצים אחת אחרי השניה עד לתערובת אחידה.
4. מוסיפים תמצית וניל ושקדים טחונים, מערבבים והתערובת מוכנה.
5. מעבירים את התערובת לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
התערובת תהיה דחוסה (לא לדאוג) למרוח אותה בגובה אחיד.
6. מפזרים מעל שקדים פרוסים.
7. אופים כחצי שעה או עד השקדים הפרוסים מזהיבים קלות (גובה החיתוכיות יהיה כ-2 ס"מ).
8. מצננים, חותכים לריבועים ובוזקים אבקת סוכר מעל.גבישס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה