קציצות עם תרד בלימון

מתכון שמקורו ב"ביסים" https://bissim.com
כ-12 קציצות
.
500 גרם בשר טחון (במקור בקר אבל לדעתי עוף יהיה נפלא)
250 גרם עלי תרד
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם או שיבולת שועל טחונה
1/2 כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל גרוס טרי
לרוטב:
מעט שמן-זית/ מלח ופלפל גרוס טרי
5-6 שיני שום
לימון בשל
1. מאדים את התרד: מכניסים את העלים למחבת נקיה וחמה, מכסים ומבשלים על אש קטנה-בינונית. מערבבים פה ושם וממשיכים באידוי עד שהעלים מאבדים מנפחם ומתרככים.
2. מקררים מעט וסוחטים.
3. מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים בידיים משומנות מעט כ- 12 קציצות שטוחות ועגולות. צולים בחום גבוה (220 צלסיוס) כ- 20-30 דקות עד שהקציצות מזהיבות. מעבירים לנייר סופג.
4. לרוטב:  במחבת רחבה, במעט שמן-זית ומלח,  מבשלים לאט את פרוסות השום. כשהן רכות סוחטים מעל את הלימון.
5. מוסיפים את הקציצות ומתבלים בעדינות. מכסים ומבשלים יחד, רצוי להפוך באמצע את הקציצות כך שיטעמו מהרוטב משני צידן.
6. לאחר כמה דקות, מסירים את המכסה ומגבירים את הלהבה- נותנים למעט הנוזלים להסמיך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה