פילה בס בקראסט - מצאתי בפייס ומיד עשיתי copy-paste....


פילה בס בקראסט

Bookmark and Share
פילה בס בקראסט (הגדל)
בס הוא דג שלא זוכה למספיק תשומת לב. הוא בשרני וטעים לפחות כמו הדניס המוכר, אבל התערובת הזו תעבוד נפלא גם עם ברמונדי, דניס וסלמון (את הסלמון אפשר לאפות כמנות או כנתח שלם — צריך רק להתאים את כמות הקראסט ואת זמני האפייה).

פילה בס בקראסט קליפת לימון ופרמזן8-4 מנות | 20 דק’ הכנה
4 דגי בס (או ברמונדי או דניס) במשקל 700-600 גרם (ברוטו) מפולטים
1/2 צרור פטרוזיליה
1/4 כוס פירורי לחם
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
קליפה מגוררת מלימון אחד
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מעט פלפל שאטה גרוס (לא חובה)
2 כפות שמן זית (ועוד קצת לזילוף)

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ קוצצים פטרוזיליה בעזרת סכין, מכתש ועלי או במעבד מזון בפולסים. מוסיפים פירורי לחם, פרמזן, קליפת לימון, מלח, פלפל, שאטה ושמן זית ומערבבים לתערובת פירורית לחה.
+ מהדקים כף וחצי מכמות התערובת על כל פילה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעט שמן זית.
+ אופים את הדגים 10-8 דקות עד שהמעטה פריך, אבל החלק הפנימי עדיין עסיסי מאוד. מגישים חם.
גיוון: לפלטים של סלמון במשקל 200-180 גרם אופים 12 דקות ולנתח פילה שלם של סלמון במשקל 1½ קילו אופים 20 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה