טארט ריקוטה של מיקי שמו שמצאתי בפייס...


חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:
לבסיס: 
150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים

100 גרם חמאה מומסת
למלית:500 גרם גבינת ריקוטה ללא מלח
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
100 גרם אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
לציפוי:2 גביעים (400 גרם) יוגורט 3%
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כוס צנוברים קלויים
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה לתערובת אחידה. משטחים בתבנית משומנת ומהדקים. שומרים במקרר.
מכינים את המלית ואופים: מערבלים גבינה, חלב, אבקת סוכר, פודינג, קליפת לימון, וניל וחלמונים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
+ מקציפים חלבונים עם סוכר וקורט מלח לקצף יציב, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים את המלית על הבסיס.
+ אופים כ-30 דקות עד להזהבה קלה.
מצפים ואופים שוב: מערבבים יוגורט ואבקת סוכר ויוצקים על העוגה החמה. מפזרים צנוברים מסביב ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהציפוי יציב אך אינו משנה את צבעו. שומרים במקרר עד 3 ימים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה