עוגת תפוז ושקדים של שי-לי



את העוגה טעמתי אצל איריס קליין בנהריה.
הגענו אליה בפסח וטיילנו בתערוכת הפסול שבמעלות.
כשחזרנו לבית הקליינים - התכבדנו בקפה של אחה"צ, כמנהג הייקס, וכמובן בעוגה (kuchen) שהכינה בתה שירה.
כשיצאנו ביקשתי ואיריס שלחה לי המתכון ב-ווטס אפ.
מסתבר שכל העולם ואישתו מכיר את המתכון מה-facebook.
אז - היר איט איז:
מסתבר שבמקור של שי-לי המפורסמת:
חומרים לתבנית קוגלהוף או לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ:
3 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
80 מ”ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים טבעי
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן
300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים דק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.                                           2. מקציפים ביצים עם סוכר 8-6 דקות לתערובת תפוחה מאוד
ובהירה. 
3. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ושקדים טחונים ומקפלים בעדינות לבלילה אחידה. 
4. יוצקים לתבנית.
5. אופים 50-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה