מאפה עלי גפן, כבש, אורז, צנוברים ועגבניות מיובשות מאת: ענת אוטולנגי


שוב - מצאתי מתכון ברשת - וחיפשתי אודותיו ואודות ענת אוטולנגי.
מסתבר שענת שפית במלון הסקוטי בטבריה ואין ספק - שאם זו מנה שלה - חייבים להגיע לשם....
המנה מתאימה גם לארוחה חגיגית!
הבת שלי, גם ענת(י)  - הכינה לסדר פסח והיה טעים להפליא!!

ענתי שינתה רק בקטע של העלים: ריפדה את התבנית, כיסתה את המלית ולא הכניסה שכבת עלים באמצע.

החומרים:
100 גר' צנוברים
1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות (ענתי משתמשת באלו של אוליביה)
עלי גפן כבושים
2 בצלים קצוצים
שמן זית
250 גר' בשר טחון (במקור כבש. ענתי הכינה עם 500 גר' בקר)
מלח, פלפל, אגוז מוסקט מגורר
2 כוסות אורז ריזוטו
לרוטב:
מיץ מלימון אחד
1 כף שמן זית
מלח + פלפל שחור גרוס
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מרפדים את התבנית: 

1. מפזרים רבע מכמות הצנוברים ורבע מכמות העגבניות המיובשות על תבנית (לא מתפרקת) בקוטר 30 ס”מ מרופדת בנייר אפייה (ענתי השתמשה בסיר סוטג'+נייר אפיה). 
2. מניחים עליהם שכבה של עלי גפן, כך שתכסה את כל התבנית ויישארו מעט שוליים בצדדים. 
מכינים את המלית: 
1. מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים בצלים כ-5 דקות עד להזהבה.
2. מוסיפים בשר ומטגנים 3 דקות או עד שהבשר משנה גוון. מתבלים במלח, פלפל גרוס ואגוז מוסקט ומערבבים. 
3. מוסיפים לתערובת אורז, את יתרת הצנוברים והעגבניות המיובשות,
4. מבשלים 3-2 דקות עד שגרגרי האורז נעשים אטומים, מערבבים ומורידים מהאש.
מרכיבים את המנה: 
1. מפזרים על התבנית עם עלי הגפן את תערובת האורז והבשר.
2. מכסים עם עלי גפן ותוחבים אותם מהצדדים לתוך התבנית. 
מכינים את הרוטב ואופים: 
1. מביאים לרתיחה מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל עם 4 כוסות מים.
2. יוצקים בעדינות על המאפה.
3. אופים כשעה עם מכסה או נייר אלומיניום.
4. ממתינים כ-15 דקות והופכים בזהירות לצלחת הגשה. 

 ניתן להגיש ליד יוגורט עיזים ונענע.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה