עוגת שוקולד עם דובדבני אמרנה ופיסטוקים בקרמל

קינוח חגיגי לפסח - שמצאתי בפייסבוק מ"על השולחן"
Bookmark and Share
עוגת שוקולד עם דובדבני אמרנה ופיסטוקים בקרמל (ללא קמח) (הגדל)

280 גרם שוקולד מריר משובח (60%)
250 גרם חמאה רכה
1/4 1 כוס סוכר
5 ביצים בגודל L
1/4 כפית מלח
280 גרם שקדים טחונים
דובדבני אמרנה (לפחות 100-150 גרם חצויים לשניים) + 4-6 כפות מהסירופ
לפיסטוקים מקורמלים:
1/2 כוס סוכר
כ-70 גרם (2/3 כוס לערך) פיסטוקים קלויים ומומלחים קלות
לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (125 מ"ל)
120 גרם שוקולד מריר משובח

1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל, מניחים להתקרר.
2. מקציפים חמאה וסוכר, כ-8 דקות, לתערובת תפוחה, בהירה ואוורירית מאוד.
3. מחממים תנור ל-160 ומשמנים תבנית בקוטר 26. מרפדים בנייר אפייה (להצמיד אותו לתבנית משומנת בחמאה ולשמן מעט את הנייר גם כן).
4. מוסיפים השוקולד לתערובת החמאה.
5. ממשיכים להקציף, כ-3-4 דקות נוספות.
6. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, מקציפים היטב - כדקה לפחות לאחר כל ביצה. מקציפים כ-3 דקות נוספות, לקבלת תערובת במרקם של מוס.
7. מוסיפים את המלח.
8. מנפים את השקדים הטחונים לתוך התערובת, מקציפים קצרות.
9. מוסיפים מחצית מדובדבני האמרנה.
10. משטחים את התערובת בתבנית, מפזרים את המחצית הנותרת של הדובדבנים ו"מטביעים" אותם בתערובת (להיעזר במרית להחלקת פני העוגה).
11. אופים בחום של 160 מעלות, 50-60 דקות, עד שיש סדקים משמעותיים בחלקה העליון, וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. להיזהר מאפיית יתר.
12לפיסטוקים בקרמל: שמים בסיר את הסוכר, מבשלים על אש בינונית-נמוכה, תוך השגחה. מידי פעם מטלטלים את הסיר בעדינות, עד שכל הסוכר נמס, ומתחיל להשחים מעט, מוסיפים מיד את הפיסטוקים הקלויים ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומניחים להתקרר. כשמתקרר ומתקשה שוברים לחתיכות בעזרת מערוך עץ.
13לציפוי: ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד, מערבבים היטב לקבלת קרם חלק. מניחים בצד להצטנן.
14מרכיבים את העוגה: לאחר שהעוגה הצטננה מעט, הופכים אותה בזהירות על צלחת/מגש בגודל מתאים, ומחלצים אותה מהתבנית .
15. מטפטפים על העוגה את סירופ הדובדבנים, נותנים לו להיספג.
16. מצפים את העוגה בקרם השוקולד.
17. מעטרים בשברי הפיסטוקים בקרמל (אפשר לעטר גם בדובדבנים).
בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה