מצאתי אצל אפרת ליכטנשטד: מיני מאפינס שקדים ודובדבנים של מרתה

דובדבן האמרנה במפגש עם שקדים נותן תחושה אצילית בפה...
אז מה את עושה כל היוםמתכון שמשמח את החלבונים שממתינים מדי פעם אצלי במקרר:
 
במקור של מרתה סטיוארט
[כ-30 מיני מאפינס]

חומרים:
145 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס קמח רגיל (140 גר')
1 כוס קמח שקדים (כ-100 גר' שקדים קלופים טחונים דק דק)
1 כוס סוכר (200 גר' - אפשר פחות)
1 כפית מלח
5 חלבונים 
2 כפות ליקר דובדבנים (או רוטב הדובדבנים המשומרים)
דובדבני אמרנה משומרים

הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מרפדים תבנית מיני מאפינס בניירות

1. מערבבים בקערה: קמח+קמח שקדים+מלח+סוכר.
2. מוסיפים את החלבונים והליקר ומערבבים טוב היטב במטרפה לבלילה אחידה.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים שוב.
4. מחלקים את הבלילה לשקעים בעזרת כפית.
    לא ממלאים עד הסוף כדי שיהיה מקום להוסיף את הפרי
5.מוסיפים את הפירות

אופים כ 12 דקות או עד שהמאפינס משחימים בקצוות וקיסם יוצא יבש - לא לאפות יותר מידי!

לקרר לחלוטין ולשמור בכלי אטום.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה