עוגת הפסח "המתגלצ'ת" של אמא של קרין גורן

מצאתי אוצר בפייסבוק:
מתכון שהיה שוס בפסח: עוגה פשוטה מאוד וטעימה עוד יותר!!!
השינויים שעשיתי - מסומנים באדום


מרכיבים לתבנית קפיצית 26 
לטורט שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
6 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
חצי כוס סוכר (100 גרם)
הייתי מוסיפה קצת ברנדי
לקרם וניל:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ”ל)
רבע כוס סוכר (50 גרם) -לדעתי מיותר!!!
1חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2  גביעים שמנת חמוצה (400 מ”ל)
לציפוי שוקולד:
60 מ"ל שמנת מתוקה (במקור יותר = אבל נוזל)
1 כפית שטוחה אבקת נס קפה
100 גרם שוקולד חלב 
 אופן ההכנה: 
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.  מכינים את טורט השוקולד: שמים בקערה שוקולד מריר וחצי מכל שמנת מתוקה וממיסים בבן מרי. מצננים ומוסיפים הברנדי.
3.  מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במשך 10 דקות, לקבלת קרם סמיך.
4. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
5.  משטחים בתבנית משומנת ואופים 30-25 דקות, עד שהעוגה תפוחה ומעט רוטטת – היא לא תיראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור.
6. מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר 2 שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה, לקבלת קרם יציב.
7.  משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים למקרר (4 שעות) או למקפיא (שעה).
8. מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בקערה כ-50 מ"ל (אם חסר - להוסיף עוד טיפה) שמנת מתוקה, נס קפה ושוקולד חלב וממיסים במיקרוגל או בבן מרי. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
9. מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם.
10. מחזירים לקירור והתייצבות הציפוי במקרר. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה מהתבנית. פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. 
תודה לקרין ולאמא של קרין גורן

9 תגובות:

  1. עוגה מהממת

    השבמחק
    תשובות
    1. קלה להכנה, מרשימה וחגיגית!
      חג אביב 2022 שמח

      מחק
  2. טעים,חגיגי ומלא בגלאם ובקלוריות.אבל מי סופר???

    השבמחק
    תשובות
    1. בפסח לא סופרים...
      חג אביב 2022 שמח לכולנו!

      מחק
  3. עוגה לפסח הכי טעימה שיש

    השבמחק
  4. עוגה טעימה בטירוף. גם אני מוותרת על הסוכר בקרם. השאלה שלי האם ניתן להקפיא אותה כשהיא עטופה היטב? האם ההקפאה לא תפגע בטעם?

    השבמחק
  5. היי לכם - לא הייתי מקפיאה!
    חג שמח

    השבמחק