גביניות מתוקות בשולחן הברידג'


גביניות מתוקות


מתכון שהעתקתי מ-YNET.
נראה לי שאני חייבת לנסות אותו ובקרוב.....

עוגות גבינה זעירות ומתוקות להפליא. אפשר להחליף את עיטור פירות היער בפרי טרי, כמו תות או דובדבן, במעט מלית פירות לפאי (אוכמניות או דובדבנים), בגנאש שוקולד או בזילוף קצפת. מומלץ להעזר בשק זילוף חד־פעמי לצורך מילוי עטרות הנייר - ממלאים את השק וגוזרים חור זעיר בקצהו (מתחילים בקטן - תמיד אפשר לגזור עוד חתיכה מקצה השק ולהגדיל את החור). העוגות במיטבן אחרי שהות של 8 שעות במקרר.


המרכיבים:
1/2 קופסה (115 גרם) גבינת שמנת אמריקנית (עתירת שומן כ-30%), בטמפרטורת החדר
1/2 קופסה (125 גרם) גבינת "טוב טעם" (גבינה דלת שומן 3%)
1/3 כוס סוכר
2 שקיקים סוכר וניל
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
3 כפות שמנת חמוצה
1 כף מיץ לימון
1 ביצה
1/2 1 כפות קמח

 צילום: יהודה סלומון

לעיטור:
2 כפות מים
2 כפות קונפיטורה פטל
1/2 כוס אוכמניות קפואות - אפשר לערבב אדומות ושחורות

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מרפדים כל שקע בתבנית בשתי עטרות נייר - מפרידים שתיים-שתיים מהערימה ומניחים בשקע.
  2. שמים את הגבינות בקערת ערבול, מוסיפים סוכר, סוכר וניל וקליפת לימון ומערבלים במהירות נמוכה במשך 3 דקות, עד שהסוכר נמס.
  3. מוסיפים את השמנת החמוצה לתערובת הגבינות ומערבלים היטב. מוסיפים מיץ לימון וביצה ומערבלים במהירות בינונית-נמוכה לתערובת חלקה. מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות איטית לתערובת אחידה.
  4. מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף, גוזרים את הקצה (מתחילים בחור קטן ואם יש צורך, גוזרים כדי להגדילו).
  5. מזלפים את תערובת הגבינה לתוך עטרות הנייר - ממלאים אותן כמעט עד שפתן. אם אין שק זילוף, נעזרים בכפית כדי לחלק את תערובת הגבינה בין עטרות הנייר.
  6. אופים במרכז התנור במשך 13 דקות. בודקים את העוגות בלחיצה קלה על המרכז - אם הוא תפוח ויציב למגע, מוציאים מהתנור. אם לא, אופים עוד 2 דקות ובודקים שוב.
  7. מצננים את העוגות בתבנית במשך 30 דקות. מוציאים אותן בזהירות מהתבנית בעזרת להב סכין מעוגל שמחליקים בין עטרת הנייר לדופן השקע. מעבירים למגש או לקופסה מרופדים בנייר סופג, מכסים היטב ומקררים במשך 6 שעות לפחות.
  8. להכנת העיטור, מערבבים את המים עם הקונפיטורה ומעבירים את התערובת דרך מסננת לתוך קערית זכוכית. מחממים במיקרוגל במשך 30 שניות - התערובת צריכה להתחיל לבעבע. אם יש צורך, מחממים עוד 10 או 20 שניות נוספות. מוציאים מהמיקרוגל. מערבבים פנימה את האוכמניות הקפואות ומניחים תלולית קטנה של התערובת במרכז כל עוגה. מקררים במשך שעתיים נוספות.
 גביניות מתוקות (צילומים: יהודה סלומון)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה