הקוגל חוזר לשולחן המשפחתי לזכר סבתא שרק׳ה, חמותי האהובה ז״ל .
שנים שאני מחפשת את הקוגל עם הטעם המוכר, האהוב שמזכיר את זה של הסבתא של ילדיי, סבתא שרק׳ה.
שרק׳ה אמנם הכינה אותו בסיר, על הכיריים - אבל הגרסה שמצאתי, שמזכירה את שלה - נאפה בתנור כמה שעות טובות...
חיפשתי, חיפשתי, חיפשתי ובסוף מצאתי:
הקוגל של ״קפה אסיף״ אשר ברח׳ לילינבלום בתל אביב.
- 400 גרם אטריות למרק דקות פשוטות
- 1 כף מלח
- ⅓ כוס שמן ניטרלי (קנולה ,סויה וכד')
- ½ 1 כוסות סוכר
- 4 ביצים, טרופות
- 2 כפיות שטוחות פלפל שחור טחון גס, או גרוס דק
אני הכנתי:
- בתבנית אפיה 20 ס״מ
נייר אפיהאופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מקרמלים בסיר כבד את השמן והסוכר, מעל להבה בינונית, לקבלת קרמל עמוק (לא בהיר). נזהרים שלא לשרוף ומסירים מיד מהאש.
- במקביל, מבשלים את האטריות בהרבה מים רותחים עם כף המלח, לפי הוראות היצרן מסננים ולא שוטפים.
- מוסיפים את האטריות המבושלות לקרמל המוכן בבת אחת, בזהירות! מערבבים היטב, אם נשארים גושי קרמל אל דאגה, הם ימסו באפיה. נותנים לתערובת להתקרר מעט.
- מוסיפים את הביצים הטרופות ומטמיעים אותן בתערובת האטריות. מוסיפים את הפלפל השחור ומערבבים.
- מניחים נייר אפיה בתבנית אפיה. יוצקים את תערובת האטריות ומכסים בעיגול בנייר האפיה הנוסף. כיסיתי עם נייר אלומיניום.
- מכניסים לתנור ואופים חצי שעה. מורידים את הטמפרטורה ל-100 עד 110 מעלות ואופים לכל הלילה או 6 שעות לפחות.




אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה