הקוגל הירושלמי של סבתא שרק׳ה ז״ל

הקוגל חוזר לשולחן המשפחתי לזכר סבתא שרק׳ה, חמותי האהובה ז״ל .
שנים שאני מחפשת את הקוגל עם הטעם המוכר, האהוב שמזכיר את זה של הסבתא של ילדיי, סבתא שרק׳ה.
שרק׳ה אמנם הכינה אותו בסיר, על הכיריים - אבל הגרסה שמצאתי, שמזכירה את שלה - נאפה בתנור כמה שעות טובות...


חיפשתי, חיפשתי, חיפשתי ובסוף מצאתי:
הקוגל של ״קפה אסיף״ אשר ברח׳ לילינבלום בתל אביב. 

  • 400 גרם אטריות למרק דקות פשוטות
  • 1 כף מלח
  • ⅓ כוס שמן ניטרלי (קנולה ,סויה וכד')
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 4 ביצים, טרופות
  • 2 כפיות שטוחות פלפל שחור טחון גס, או גרוס דק

אני הכנתי:

  • בתבנית אפיה 20 ס״מ



  • נייר אפיה 
  • אופן ההכנה

    1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מקרמלים בסיר כבד את השמן והסוכר, מעל להבה בינונית, לקבלת קרמל עמוק (לא בהיר). נזהרים שלא לשרוף ומסירים מיד מהאש.
    2. במקביל, מבשלים את האטריות בהרבה מים רותחים עם כף המלח, לפי הוראות היצרן מסננים ולא שוטפים.
    3. מוסיפים את האטריות המבושלות לקרמל המוכן בבת אחת, בזהירות! מערבבים היטב, אם נשארים גושי קרמל אל דאגה, הם ימסו באפיה. נותנים לתערובת להתקרר מעט.
    4. מוסיפים את הביצים הטרופות ומטמיעים אותן בתערובת האטריות. מוסיפים את הפלפל השחור ומערבבים.
    5. מניחים נייר אפיה בתבנית אפיה. יוצקים את תערובת האטריות  ומכסים בעיגול בנייר האפיה הנוסף. כיסיתי עם נייר אלומיניום.
    6. מכניסים לתנור ואופים חצי שעה. מורידים את הטמפרטורה ל-100 עד 110 מעלות ואופים לכל הלילה או 6 שעות לפחות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה