עוגת התפוזים הפשוטה והאהובה של פעם (מצאתי באינטרנט)

עוגת תפוזים של חנה שאולוב

לחמם תנור ל – 175 מעלות
חומרים:
4 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר
קליפת תפוז מגוררת
כפית תמצית וניל איכותית
חצי כוס שמן
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מיץ תפוזי דם)
2 כוסות קמח תופח (או רגיל+ 2 כפיות אבקת אפיה)
וכך תעשו:
1. להקציף 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקצף יציב. את הסוכר יש להוסיף לאט לאט כדי לקבל קצף תפוח ויפה.
2. להקציף בקערה נפרדת: כוס וחצי סוכר, 4 חלמונים, תמצית וניל, שמן, מיץ וגרידת תפוז.
3. להוסיף לקערת החלמונים קמח ואבקת אפיה.
4. בתנועות קיפול יש לערבב יחד עם החלבונים המוקצפים יחד עם תערובת החלמונים והקמח הכבדה יותר.
5. לצקת לתבנית 26 או לתבנית סיר פלא משומנות.
6. לאפות עד שקיסם יוצא נקי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה