האגסים שהשתכרו ולא מברידג'....

מדי שבוע אני מנסה להפתיע את חברי, בני משפחתי וגם את שחקני הברידג' בעוגה חדשה.

את רוב העוגות שאני מכינה אני מוצאת באתר של ליטל לבל "ליטקייק".  (כן, זו לא טעות, והיא אינה בת משפחה): http://www.litcake.co.il.

השבוע החלטתי, אחרי שאפיתי שלוש עוגות, לפרסם את המתכון עוד לפני שהם טועמים....                                                         אז הנה המתכון לעוגה בחושה נהדרת עם אגסים וצימוקים שיכורים....

מצרכים
שתי תבניות אינגליש קייק
לאגסים וצימוקים –
2 אגסים בינוניים
100 גר' צימוקים בהירים
50 מ"ל ברנדי
לעוגה –
225 גר' חמאה רכה
450 גר' סוכר
כפית תמצית וניל
5 ביצים, גודל L
160 גר' שמנת חמוצה
340 גר' קמח
10 גר' אבקת אפייה
קורט מלח
לסירופ סוכר –
30 גר' סוכר
60 מ"ל מים
כפית ברנדי

הכנה

אגסים וצימוקים –חוצים האגסים, מוצאים את הליבה וחותכים לקוביות בגודל 2*2 ס"מ. בקערה שמים האגסים, מוסיפים צימוקים וברנדי, ומניחים בצד ל-15 דק'.
מכינים סירופ סוכר –מבשלים בסיר את הסוכר והמים כ-2-3 דק' עד להמסה מלאה של הסוכר. מעבירים לכוס, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד עד לשימוש.
מכינים את העוגה –
מחממים תנור ל-175 מעלות, משמנים בחמאה ומקמחים מעט את התבניות.
חותכים את החמאה לקוביות ושמים בקערת המיקסר עם בלון ההקצפה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים במהירות בינונית לתערובת אחידה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה וחלקה.
מחליפים את בלון ההקצפה בוו גיטרה. מנפים לקערה קמח,אבקת אפייה ומלח. בקערה נוספת שמים שמנת חמוצה ותמצית וניל. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח והשמנת, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח, ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים את האגסים והצימוקים עם הברנדי כ-30 שניות במיקרו, ומקפלים ידנית לתערובת העוגה, כולל נוזלים.
מחלקים את תערובת העוגה באופן אחיד בין התבניות ומיישרים בעזרת פלטה. אופים בתנור שחומם מראש כ-35-40 דק' עד להשחמת העוגות.
מוציאים את העוגות, ובעודן חמות מברישים בסירופ סוכר. מצננים, מאבקים באבקת סוכר ומגישים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה