המלכה של העוגות בשולחן הברידג'

את המתכון הזה קבלתי באהבה מאמא שלי, אופת עוגות מעולה שבמעולות.

כשהייתי ילדה  קטנה הייתי יושבת (רגליי מתנופפות מתחת לכיסא), צופה בהורי משחקים ברידג' סביב שולחן לבד אלגנטי.
תוצאת תמונה עבור ‪the queen of the cakes‬‏כיוון שאבי היה דיפלומט - השיח היה מתנהל באנגלית, אטלקית או גרמנית אך הברידג' היה אותו ברידג'. הייתה לי הרבה ייראת כבוד להורי ולחבריהם דוברי השפות הזרות ולכן גם למשחק עצמו. לא פלא ששמו של המשחק הנו ברידג' (bridge) = גשר ....
 
עוגה זו יש להכין עבור בני משפחה או חברים שאתם אוהבים במיוחד.
קצת עבודה, אך הרבה הנאה.
אז הנה המתכון של המלכה של העוגות:

הבצק:
200 גר' קמח+ אבקת אפיה
100 גר' חמאה קשה
1 ביצה
60 גר' סוכר
סוכר וניל
מלח

להכין בצק, לשטח על תבנית 26, לחורר עם מזלג ולצנן שעה במקרר
לאחר שעה להוציא ולפזר עליו 100 גר' שקדים קצוצים.
לחתוך פירות (משמש/נקטרינה/תאנים/דובדבנים) ולהניח על הבצק עם הקליפה למטה.

לערבב:
400 גר' גבינה לבנה 5%
שמנת חמוצה
חבילת אינסטנט וניל
100 גר' סוכר
4 כפות מיץ לימון
2 ביצים
כל זה על הפירות. לפזר כף עד שתיים סוכר.
להכניס לתנור בינוני עד שמקבל צבע צהוב

ממממממממ....יאמי!!! ותודה לאמא שלי!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה